Voeding / leefstijl

Wat is gezond leven voor jou? Geeft jouw leefstijl je energie of krijg je er juist meer klachten door? In hoeverre hebben de klachten die je nu hebt te maken met jouw voeding of met de dingen die je doet? Kan je daaraan nog iets veranderen of verbeteren?

Bij de advisering zal ik vaak gebruikmaken van de kennis uit de kPNI (Klinische psycho-neuro-immunologie). Dit is een geneeswijze die ervan uitgaat dat er een wisselwerking is tussen de organen in het lichaam en tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonsysteem.
Daarnaast gaat men uit van de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

Bij deze therapie wordt er gekeken naar voeding, beweging, sociale omstandigheden (gezin, familie, werk), leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning), en invloeden van buitenaf (bv gifstoffen).
Door (meestal langdurige) verstoring van het evenwicht tussen 1 of meerdere van deze variabelen ontstaat ziekte (disbalans).

Bij PNI-therapie wordt gezocht naar de oorzaak van het verminderde prestatievermogen van het lichaam, in plaats van alleen symptomen te bestrijden. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd zodat er gezondheid ontstaat.
Bij PNI krijgt je adviezen over aanpassing van voedings-, leef- en beweeggedrag, meestal ondersteund door het gebruik van orthomoleculaire- en fytotherapeutische supplementen. Bij Con Moto kunnen hierbij tevens homeopathische middelen ingezet worden.