Klassieke homeopathie

Klassieke Homeopathie is een krachtige geneeswijze waarmee zowel lichamelijke als psychische klachten kunnen worden behandeld.

Lichamelijke klachten kunnen nieuw zijn of misschien heb je er al heel lang last van. Het kan gaan om iets plaatselijks als een wondje dat niet goed geneest tot ernstige chronische ziekten.

Bij psychische klachten kan je bijvoorbeeld denken aan burn-out, depressie, gevoelens van stress en onzekerheid.

De homeopathische behandeling bestaat uit een aantal afspraken met een periode van 5 a 6 weken ertussen.
Tijdens de eerste afspraak, die ongeveer 1 ½ uur duurt, zal ik vooral heel goed luisteren naar je persoonlijke verhaal. Welke klachten heb je precies, sinds wanneer heb je die klachten en heb je al eerder (andere) klachten gehad. Ook zal ik willen weten welke ziektes er in je familie voorkomen en welke medicatie je (hebt) gebruikt.

Na het consult zal er een zorgvuldig uitgekozen homeopathisch middel voorgeschreven worden. Op dat moment is de behandeling gestart.

Na een aantal weken kom je terug voor een vervolgconsult. Er zal worden gevraagd welke reacties er zijn geweest op het middel. Met andere woorden: hoe gaat het nu met jou? Op grond van deze informatie zal de medicatie bijgesteld worden of mogelijk wordt een ander middel ingezet.

Bij de homeopathische consulten gaat het niet uitsluitend om de keuze van goede homeopathische middelen. Het is belangrijk dat je je lekker in je vel gaat voelen en dat je energie genoeg hebt om de dag prettig door te komen. Vaak is het daarom nodig om te kijken naar leefstijl of voeding.
De combinatie van homeopathische middelen met persoonlijke coaching kunnen je optimaal begeleiden op weg naar herstel en re-integratie.