Ervaringen van cursisten

Mijn traject bij/met Marja  Brunt

Anderhalf jaar geleden ben ik in contact gekomen met Marja Brunt

Aanleiding was een blaasontsteking die, ondanks meerdere antibioticakuren, niet over wilde gaan.  Vanwege de medicatie kreeg ik ook last van mijn darmen, ik  heb het besluit genomen om mijn deze ontsteking via de homeopathie  te laten behandelen.

Mijn eerste consult werd snel geregeld en het voelde meteen erg vertrouwd bij Marja. Ze luistert, stelt vragen, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een traject van bijna anderhalf jaar behandelen.

Mijn blaasontsteking was gerelateerd aan verdriet wat zich in mijn lichaam had gesetteld. Ik heb dit lange tijd weggestopt door heel hard te werken en vooral doorgaan en zeker niet erover na denken.    Maar na 3 jaar gaf het lichaam aan dat de grens bereikt was.

Met medicatie, veel praten en inzicht krijgen in het proces ben ik sowieso van mijn blaasontsteking af  maar wat veel belangrijker is dat ik weer plezier heb ik wie ik ben, wat ik doe. Ik kan nu in liefde terugkijken op wat er is gebeurd, zonder verdriet maar met acceptatie.

Ik kijk terug op een heel fijn traject met Marja en de respectvolle manier van coachen/behandelen.

Ik heb de cursus ervaren als erg leerzaam,gezellig, op een subtiele manier werken aan de onbewuste dingen. De manier waarop de cursus is begeleid maakt dat je op je gemak bent en ik voelde me veilig om je handen het werk kon laten doen.

Sonja

De cursus Kleurrijk Jezelf is heel boeiend en altijd heel verrassend. Een van de onderdelen die elke keer terugkeert is je levensverhaal. Aan de hand van een korte meditatie ga je terug naar een bepaalde fase in je leven. Waarna Marja je vraagt om op papier te zetten wat je gevoeld hebt, wat je gezien hebt, wat je ervaren hebt. Niets is fout, alles is goed. Soms komen daar beelden en gevoelens bij die je ‘allang’ vergeten was, of juist weggestopt had.

Een andere opdracht is: Aan de hand van een verhaaltje of sprookje dat Marja voorleest, ga je aan het werk met kleurpotloden, pastelkrijt of verf en teken je b.v wat je onthouden hebt van het verhaal.

Het zoeken naar je totemdier gaat ook via een korte meditatie en is een hele aparte ervaring. Je komt in die meditatie een dier tegen (soms ook niet) wat uitgebeeld wordt in b.v. klei.
Daarna kun je erover lezen in de beschikbare boeken maar ook thuis op internet kun je van alles nazoeken. Wat al deze dingen je te zeggen hebben (of soms ook weer helemaal niet) is een ervaring die voor iedereen persoonlijk is.

De hele cursus is duidelijk, alles mag, niets moet en ook al heb je geen flauw idee wat je moet tekenen/schilderen of boetseren, het is heel puur wat je neerzet.
“Je handen doen het werk”, is de uitspraak van Marja.  Elke keer weer ervaar ik dat het zo werkt.
Het maakt niet uit, of je kan tekenen, schilderen of boetseren.
Het is een cursus die je niet eenmalig hoeft/kan doen. Steeds weer komen er andere dingen aan bod bij jezelf. Maar bijna altijd in een rustig tempo, als een kabbelend riviertje.

Wilma